TTV JOVO bestaat 75 jaar!

TTV JOVO uit Amsterdam bestaat sinds 1949 en dit jaar dus 75 jaar. Ter gelegenheid daarvan hebben we op 29/6 een rondvaart door de Amsterdamse grachten – met eten en drinken voor de huidige leden – georganiseerd. Op 14/6 vierden we ons 75-jarig bestaan met een gezelligheidstoernooi voor oud-leden en bestaande leden. In totaal kwamen er 67 man. Ook oud-leden die niet mee hoefden/konden spelen waren welkom om gezellig bij te komen praten. 

Voorafgaand aan het toernooi hield ondergetekende een speech, gevolgd door Paul Koopman, o.a. oud-JOVO lid en oud-voorzitter van de NTTB en momenteel voorzitter van TTV Hilversum. Het werd een heerlijke avond met gezellig weerzien tussen alle huidige en oud-leden. Het dubbeltoernooi (4 poules op sterkte ingedeeld) gaf veel plezier en de uitslag deed er niet (echt) toe. 

JOVO heeft in die 75 jaar natuurlijk ups en downs gekend: toen ik lid werd, midden jaren 80 hadden we het meeste aantal leden ooit, 140 maar liefst. Er gebeurde van alles binnen de club, met tafeltennis maar ook daar omheen, klaverjastoernooien, voetbalwedstrijden van The Old Stars tegen de Tekkels, fietstochten, noem het maar op. Het verenigingsleven bloeide als nooit tevoren.

Die bloeiperiode steekt schril af tegen de jaren 0 van deze eeuw, waarbij we noodgedwongen moesten verhuizen naar een tijdelijk onderkomen bij de Roos van Dekemaeweg iets verderop. Inbraken waren er om de haverklap, het was om moedeloos van te worden. Ook de recente Corona-crisis was voor JOVO bepaald geen bloeiperiode, er kwamen toen geen leden bij maar er gingen wel steeds leden weg. Op het dieptepunt zaten we 2 jaar geleden op 38 leden, waarvan ook veel slapende leden. Het hield niet over.

Gelukkig zit er de afgelopen weer groei in en zitten we op meer dan 55 leden. Prachtig ook om met de veranderende samenstelling van de buurt en Amsterdam, ook bij JOVO steeds meer expats welkom te heten. TTV JOVO heeft nu ook leden uit o.a. Polen, Turkije, Armenië, Duitsland, Frankrijk, Italië, Amerika, Oekraïne en Rusland! 

TTV JOVO onderscheidt zich van andere Amsterdamse clubs doordat gezelligheid, samenzijn en sportiviteit minstens net zo belangrijk zijn als de sportieve prestaties. Bij TTV JOVO geen serieuze en afmattende trainingen, maar vrolijkheid en een lach en een traan. Niet voor niets is de slogan: TTV JOVO, waar tafeltennis thuis komt. 
Het sociale, menselijke, dat is JOVO voor mij en vele anderen. Dat hadden we, dat hebben en daar staan we voor in de toekomst.

Meer lezen van de geschiedenis van TTV JOVO? Check het ongeëvenaarde 75-jarig jubileumblad op de site op de Clubblad pagina, onder Info.